Åland og Stockholm

6 dage

Informationer

Åland består af en klynge af over 6000 øer i Østersøen mellem Sverige og Finland. Øerne ligger utrolig smukt og rummer en flot natur og flere små charmerende byer. Sveriges hovedstad Stockholm er svenskernes stolthed og en af de smukkest beliggende byer i Nordeuropa. Udover ”Nordens Venedig” kaldes Stockholm også ”Skønheden på vandet.” Stockholms hjerte er Gamle Stan, som også kendes som ”Byen mellem broerne”.

DAG 1

Afrejse fra Rønne havn kl. 06.30. Under overfarten til Ystad spiser vi morgenmad. Vi fortsætter mod nord og Stockholm. Undervejs spiser vi frokost på Brahehus vägkrog, som ligger lige ud til landevejen nær Gränna, ved den store sø Vättern.
Vi ankommer først på aftenen til Scandic Hotel Täby, som ligger lidt nord for Stockholm.
Middag på hotellet.

DAG 2

Efter morgenmad kører vi til Grisslehamn, for at sejle med Eckerö Linjen til Ålandsøerne. Under sejlturen spiser vi frokost ombord. Vi ankommer til Eckerö, som er den vestlige del af Ålandsøerne. Eckerö var en vigtig mellemstation for postruten Turku- Stockholm. Postrutemuseet er indrettet i den gamle post og toldbygning lige i nærheden af færgelejet i Berghamn (beses udefra). Herfra kører vi ud til det gamle Fiskerleje med ”sjöboderne”, en af de ældste fiskerbyer på Åland. Vi laver et lille ophold i Käringsund, byen med kønne omgivelser, og der er mulighed for en spadseretur langs badestranden. Herefter kører vi til Eckerö kirke, som stammer helt tilbage til 1100 tallet. Herfra går turen til Mariehamn til vores hotel, Hotel Arkipelag, som ligger fantastisk midt mellem bymidten og lystbådehavnen og med udsigt over vandet. Vi spiser aftensmad i hotellets restaurant.

DAG 3

Efter et herligt Ålands-morgenbord kører vi ud for at opleve endnu mere af Åland. Først skal vi se ruinerne af Bommarsund fæstningen, som blev bygget til at forsvare Åland og den Botniske Bugt, da Åland hørte under den russiske Zar. Kort derfra ser vi Kastelholm slot og besøger Jan Karlsgården, Ålands frilandsmuseum. Herefter går turen nordpå til Geta bjerget, hvor vi fra toppen har udsigt over skærgård, fjorde og havet mod nord. Vi spiser frokost i Godby og besøger om eftermiddagen Finström kirke, som er en stenkirke fra slutningen af 1200-tallet. Finström kirke er den bedst bevarede middelalderbygning i Finland. Herfra kører vi tilbage mod Mariehamn for at besøge Sjöfartsmuseet og stålbarken Pommern, en af Ålands berømte ”hvede skuder”, der nu er museumsfartøj. Kl. 18.30 sejler vi med Viking Line færgen fra Mariehamn til Kappelskär i Sverige. Vi spiser aftensmad under overfarten; en rigtig flot middagsbuffet, inkl. drikkevarer.
Ved ankomsten til Sverige, kører vi fra Kappelskär ind til vores hotel i Stockholm. Vi checker ind på Scandic Hotel No. 53, hvor vi skal bo de næste 3 nætter. Hotellet ligger i hjertet af Stockholm, med butikker og markedshal lige ved siden af – og i gåafstand til Stureplan og Gamla Stan.

DAG 4

Efter morgenmad skal vi på en spændende byrundtur. Stockholm breder sig ud over 14 øer i Mälaren, lige der, hvor søen løber gennem Stockholms skærgård ud i Østersøen. Byens store offentlige bygninger, slotte, rige kulturhistorie og museer fortæller smukt og levende om dens over 700-årige historie. Vi starter med en skærgårdssejltur fra Stadshuset til den svenske konges bolig, Drottningholm Slot, som er på UNESCOs liste over ”Verdens Kulturværdier”. Her spadserer vi gennem Slotsparken fra Den kinesiske Pavillon og op mod slottet. Vi kører tilbage mod Stockholm centrum, hvor vi bl.a. ser Storkyrkan, Ridderholmen og Kongeslottet. I Gamle Stan, Stockholms charmerende bydel med velbevarede huse og snævre gader, bliver der tid en spadseretur for at nyde de smalle stræder med de hyggelige gamle huse. Frokost på egen hånd. Vi spiser aftensmad på hotellet. Hvis man har energi til mere, er der rige muligheder for om aftenen at spadsere en tur gennem bymidten - eller samles til hygge i hotellets lounge og gårdhave.

DAG 5

Efter morgenmad på hotellet kører vi til det gamle kongelige jagtområde, Djurgården, som er en af de store øer i Stockholm. Stedet byder på et overvældende udbud af natur og kultur. Vi besøger Vasamuseet (entre inkl.) hvor vi skal udforske det enestående, velbevarede krigsskib, der i 1628 kuldsejlede ganske kort efter afsejlingen på sin jomfrurejse. I museets auditorium vises en fim om historien om Vasa. Herefter kører vi den ganske korte vej til det store Frilandsmuseum, Skansen. Vi får god tid til at gå rundt på Skansen, se de mange gamle gårde og den zoologiske have. Frokost på egen hånd. Fra Skansen kører vi gennem ambassade-kvarteret til Kaknästårnet (entre ej inkl.). Herfra er der en fantastisk udsigt over Stockholm. Aftensmad på hotellet.

DAG 6

Efter at have nydt den gode svenske morgenmad er det nu tid at tage afsked med Stockholm. Vi sætter kursen mod Ystad igen. Vi kører samme vej hjem som på udrejsen og spiser igen frokost på Brahehus Vägkro ved Gränna. Aftensmad ombord på Færgen. Vi er tilbage på Rønne havn kl. 19.50.

Dato: 5.-10. juni 2018

Inkluderet
 • Færgen Rønne – Ystad T/R
 • Eckerö færgen Grisslehamn – Berghamn
 • Viking Line Mariefred – Kapellskär
 • 1 x overnatning på Scandic Hotel Täby***
 • 1 x overnatning på Hotel Arkipelag Mariefred ***
 • 3 x overnatning på Scandic Hotel No. 53****
 • 6 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 6 x aftensmad
 • Besøg på Jan Karlgården
 • Entré Sjöfartsmuseet Mariehamn
 • Sejltur i Stockholms skærgård til Drottningholm
 • Besøg i Drottningholm Slotspark
 • Entré Wasa-museet
 • Entré Skansen
 • Pris pr. person i dobbeltværelse:

  Kr. 7995,-

 • Tillæg enkeltværelse pr. person:

  Kr. 2125,-

ADRESSE

Gudhjem Bus 
 Hentregårdsvej 4
DK 3751 Østermarie

KONTAKT INFO

Tlf: +45 5647 2660
Email: info@gudhjembus.dk
Rejsegarantifonden Nr: 2660

FØLG OS HER
VI ER MEDLEM AF