Herlige Harzen

5 dage

Informationer

I 1960’erne valfartede danske turister til Harzen – men dengang kunne man kun besøge de vesttyske dele af regionen. Siden murens fald er der blevet gjort rigtig meget for at renovere og pudse op i byerne i det gamle DDR, og det er med stor fornøjelse vi nu inviterer med på en tur til det dejlige Wernigerode.
Byen ligger midt i en dejlig uspoleret natur med smukke bjerge og store skove. Wernigerodes historiske rådhus er bare et af de mange imponerende bindingsværkshuse i skønne farver, som pryder hele byens middelaldercentrum. Vores hotel ligger i bymidten, med gågader og butikker lige rundt om hjørnet.

Nyhed

Fantastisk natur, imponerende bindingsværkshuse og hyggelig stemning

DAG 1

Vi sejler med Færgen fra Rønne til Sassnitz. Der vil være rig lejlighed til at handle toldfrit ombord. Fra Sassnitz kører vi et lille stræk ned til Bergen auf Rügen, hvor vi nyder en herlig tysk frokost på Gaststätte Stadt Bergen. Dejligt mætte kører vi ned over Rügen og fortsætter ad motorvejen mod Berlin.
Vores overnatningshotel ligger lige uden for Berlin. Vi spiser middag på hotellet.

DAG 2

Efter morgenmad på hotellet fortsætter vi rejsen. Vi kører mod vest, forbi Magdeburg, til Harzengebirge. Ved middagstid ankommer vi til Wernigerode. Efter frokost på hotellet bliver vi hentet af ”Bimmelbahn Wernigerode”, et lille ’tog’, der kører os næsten helt op til det imponerende slot, der har givet navn til byen. Slottets og byens historie går helt tilbage til 1200- tallet, men det slot vi ser i dag stammer fra den europæiske højadels epoke i anden halvdel af det 19. århundrede.
Vi besøger slottet med de smukke lokaler, der i DDR-tiden blev benyttet som repræsentationslokaler til store arrangementer. Fra slottet er der en fantastisk udsigt over Harzen og helt til Bloksbjerg. Vi gør opmærksom på at der er mange trapper i slottet.
Tilbage i byen kan man gå en lille tur i den charmerende bymidte. Middag og overnatning på hotel HKK Wernigerode.

DAG 3

I dag tager vi ud og oplever det smukke Østharzen. Vi kører via Blankenburg til Thale, hvor vi holder pause på den berømte Hexentanzplatz. Her danser heksene, før de flyver til Bloksbjerg! Besøg eventuelt Walpurgishalle eller bare nyd udsigten over de imponerende klippeformationer.
Vi fortsætter til Quedlinburg, som er opført på UNESCO’s verdensavsliste. Et lille tog ”Bimmelbahn” kører os rundt i byen, der er kendt for sine bindingsværkshuse med masser af flotte udskæringer. Herefter er der god tid til en spadseretur på egen hånd. Der er ikke frokost indkluderet i dag. Vi er tilbage i Wernigerode sidst på eftermiddagen.

DAG 4

Med den berømte Harzer Schmalspurbahn kører vi med damptog stille og roligt gennem smukke skove fra Wernigerode til Drei Annen Hohne. Her venter vores bus. Hvis man har lyst til flere oplevelser, er det muligt at fortsætte togturen helt op til toppen af Brocken og tilbage til Wernigerode. Rejselederen hjælper gerne med billetter og køreplan. Bussen kører ad en smuk rute ned til Harzens hovedby Goslar. Undervejs kan vi flere steder se rester af det sindrige vandings-system, der gav vandkraft til Harzens utallige miner. Vi går en tur i den gamle kejserby Goslar og spiser frokost på egen hånd. Den charmerende gamle by gemmer på mange historier om mine- og skovarbejderne, der i flere hundrede år befolkede området. Goslar er en god indkøbsby, og der bliver tid til at shoppe lidt eller til at nyde en Gose, den lokale øl. Vi er tilbage i Wernigerode midt på eftermiddagen, og så er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd blandt byens kulørte bindingsværkshuse.

DAG 5

Efter morgenmaden tager vi afsked med skønne Harzen og begiver os mod nord. På vor vej kommer vi forbi Hannover og Lübeck. I Heiligenhafen nyder vi en dejlig frokost på ”Zum Alten Salzspeicher” inden vi tager færgen fra Puttgarden – Rødby. Tilbage på dansk grund kører vi op over Sjælland og Øresundsbroen inden vi tager færgen kl. 18.30 fra Ystad – Rønne. Et let aftensmåltid serveres under overfarten.
Kl. 19.50 er vi hjemme i Rønne og siger tak for en oplevelsesrig tur.

OBS!

Vi beklager at der desværre er en trykfejl i vores printede katalog. Den rigtige pris på denne rejse er kr. 5495 pr. person.


Dato: 26.-30. maj 2018

Inkluderet
 • 4-stjernet rejsebus
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • Færgen Rønne – Sassnitz
 • Scandlines Puttgarden – Rødby
 • Færgen Ystad – Rønne
 • 1 overnatning ved Berlin
 • 3 overnatninger på Hotel HHK Wernigerode ****
 • 3 x frokost (dag 1, 2 og 5)
 • 5 x middag
 • Tur med minitog i Wernigerode +
 • Besøg på Schloss Wernigerode
 • Tur med Bimmelbahn minitog i Quedlingburg
 • Tur med Schmalspurbahn til Drei Annen Hohne
 • Besøg i Goslar
 • Pris pr. person i dobbeltværelse:

  Kr. 5495,-

 • Tillæg enkeltværelse pr. person:

  Kr. 700,-

ADRESSE

Gudhjem Bus 
 Hentregårdsvej 4
DK 3751 Østermarie

KONTAKT INFO

Tlf: +45 5647 2660
Email: info@gudhjembus.dk
Rejsegarantifonden Nr: 2660

FØLG OS HER
VI ER MEDLEM AF