Julemarkeder

Nordtyskland

Informationer

Få en stemningsfuld pause fra juleforberedelserne – og en hyggelig optakt til julen med et besøg på de kendte julemarkeder i Stralsund, Rostock og Schwerin. Alle tre byer er gamle Hansestæder, kendt for deres velbevarede bymidter med hyggelige små gader og smukke bindingsværkshuse.

DAG 1

Vi sejler med Bornholmslinjen kl. 06.30 fra Rønne til Ystad. Morgenmad serveres under overfarten. Fra Ystad kører vi via Øresundsbroen og ned over Sjælland til Gedser. Herfra tager vi med Scandlines færgen til Rostock. Vi spiser en dejlig frokost ombord under overfarten. I Rostock skal vi opleve julemarkedet, som regnes for at være et af de største og smukkeste i hele Nordeuropa. Der bliver god tid til at gå rundt i centrum for at besøge de mange boder, se middelalderjulemarkedet ved Marienkirche og eventyrslotsscenen på Universitätsplatz.
Sidst på dagen kører vi til Stralsund. Efter Valdemar Atterdags sviende nederlag til den tyske Hanse i 1362 og 1269, blev den lille ø ved indsejlingen til Stralsund døbt ”Dänholm”. Vi skal bo på Hotel Dänholm, som ligger dejligt med udsigt over lystbådehavnen- ca. 2 km. fra den gamle bymidte i Stralsund. Efter indkvartering spiser vi middag på hotellet og om aftenen går vi en lille byvandring gennem den gamle hanseby.

DAG 2

Efter morgenmad på hotellet kører vi fra Stralsund til Schwerin for at opleve julestemningen her. Den charmerende gamle by lokker med fine butikker og Schwerins Slot. Vi får god tid til at nyde byen og gå på shopping. Frokost er ikke inkl., men det vrimler med boder og restauranter i byen og omkring julemarkedet.
Hen på eftermiddagen mødes vi igen for at køre tilbage til Stralsund, hvor vi får tid til, på egen hånd, at opleve Stralsunds julemarkeder på både Alter Markt, Neuer Markt og i Rathauskeller, hvor kunsthåndværkere udstiller under det gamle rådhus’ gotiske hvælvinger. Vi samles og kører de ca. 2000 m. tilbage til hotellet for at nyde en dejlig middag.

DAG 3

Efter den gode morgenmad kører vi op over Rügen til Sassnitz. Kl. 11.50 afgår færgen fra Sassnitz til Rønne, og vi nyder en dejlig frokost ombord under overfarten. Midt på eftermiddagen er vi tilbage i Rønne.

Dato: 7.-9. december 2018

Inkluderet
 • 4-stjernet rejsebus
 • Dansk rejseleder
 • Færgeoverfarter Rønne – Ystad, Gedser – Rostock og Sassnitz – Rønne
 • 2 x overnatning på Hotel Dänholm ***
 • 2 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 2 x middag
 • Besøg på julemarkederne i Rostock, Schwerin og Stralsund
 • Pris pr. person i dobbeltværelse:

  Kr. 2795,-

 • Tillæg enkeltværelse pr. person:

  Kr. 325,-

ADRESSE

Gudhjem Bus 
 Hentregårdsvej 4
DK 3751 Østermarie

KONTAKT INFO

Tlf: +45 5647 2660
Email: info@gudhjembus.dk
Rejsegarantifonden Nr: 2660

FØLG OS HER
VI ER MEDLEM AF