Lolland og Falster med Nykøbing F. Revyen

4 dage

Informationer

Lolland-Falsters byer har hver deres særpræg. Her er både handels- og havnebyer. Uden for byerne er der rig natur og masser af historiske bygninger overalt, hvor herremænd og godsejere igennem hundredvis af år har sat deres præg med imponerende bygninger. Selv klimaet er noget helt særligt på Lolland-Falster - det ved landsdelens mange frugtavlere. Lørdag aften skal vi have et godt grin, når vi besøger den herlige Nykøbing F Revy.

DAG 1

Afrejse fra Rønne Havn med færgen til Ystad kl. 06.30. Vi spiser morgenmad ombord. Efter ankomst til Ystad kører vi via Øresundsbroen til Møn. På Møn skal vi besøge slotsparken ved Liselund, et af Danmarks mindste Slotte. Efter en spadseretur for at nyde de smukke omgivelser fortsætter vi mod vest og passerer den flotte dæmning til Nyord. På Nyord spiser vi frokost, og der vil være mulighed for at gå en tur i den lille by. Den meget specielle Nyord Kirke, som er 8 kantet og en kopi af Frederiksberg Kirke, er bestemt et besøg værd.
Efter frokosten kører vi ind til Møns største by Stege. Her vil der være lidt tid på egen hånd til at udforske byen og gå en tur forbi den flotte gamle byport, Mølleporten. Vi sætter herefter kurs syd over Møn forbi Damsholte, Askeby og til sidst ud på Bogø, hvorfra vi kører over Farøbroen til Falster. Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved Hotel Falster. 2-retters middag og kaffe på hotellet.

DAG 2

Efter at have nydt morgenmaden på hotellet går vi en tur gennem Nykøbing for at stifte bekendtskab med den game by. I middelalderen var Nykøbing kendt for, at flere danske enkedronninger boede på Nykøbing slot. Vi går gennem gaderne for at nyde stemningen og besøger kirken, der i 1400-tallet og helt frem til reformationen var en del af et franciskaner-kloster. Tid til frokost på egen hånd. Herefter kører vi ned over Falster til Gedser, Skandinaviens sydligste punkt. Fra stranden foran Gedser Fyr har vi en fantastisk udsigt over Østersøen og Femern Bælt.
Gedser Rev har altid været farligt for skibsfarten, og derfor har det tidligt været nødvendigt med en markering. Fyret stod færdigt i 1801, men blev først taget i brug i 1802, og er nu et af de godt 50 bemandede danske fyr.
På vej tilbage mod Nykøbing besøger vi Marienlyst, som er et kendt og elsket område med børnevenlig badestrand. Byen har i mere end 100 år været et attraktivt ferieområde og bymidten har de senere år gennemgået en gennemgribende renovering og fået et trædækket torv og strandstrøg. Tilbage på hotellet er der eftermiddagskaffe med revykage. 3-retters revymenu på hotellet, hvorefter vi går ind i salen for at opleve Nykøbing F. Revyen.

DAG 3

Efter en dejlig morgenbuffet kører vi til Nysted på sydsiden af Lolland. Nysted ligger smukt placeret i en lille velbeskyttet vig på Lollands sydkyst. I Nysted kan de smukke huse i de gamle gader næsten få tiden til at stå stille. Erik af Pommern gjorde byen til købstad i 1409. Vi lægger også vejen forbi det Gl. Rådhus med det smukke klokkespil. Herfra er der ikke langt til Rødby, som er kendt for færgeruten til Femern i Tyskland. Her er man i fuld gang med forberedelse til bygning af den faste tunnelforbindelse under Femern Bælt.
Vi kører ind til Maribo som ligger smukt ved søerne midt i Naturparken, en moderne handelsby med en rig historie tilbage til 1400-tallets klostertid. Der vil være god tid til en spadseretur og frokost på egen hånd.
Om eftermiddagen skal vi ud at køre med veterantog. Museumsbanen Maribo-Bandholm har siden 1962 kørt tog fremført med bl.a. det ældste køreklare damplokomotiv i Danmark, bygget i 1879. Personvognene repræsenterer privatbanemateriel fra perioden 1869 1930. Banen er Danmarks ældste privatbane, åbnet 1869. I Bandholm møder vi igen vores bus, som kører os gennem Sakskøbing tilbage til Nykøbing F. 2 retter middag på hotellet

DAG 4

Efter den gode morgenmad på hotellet starter vi så småt hjemrejsen mod Bornholm. Vi kører til Vordingborg. Som byens vartegn ser vi det 650 år gamle Gåsetårn, som er det eneste, der er tilbage af den engang mægtige borg. I sin tid, da Kong Valdemar Atterdag boede her, havde borgen hele ni tårne i samme størrelse som Gåsetårnet. Vi kører videre op til Stevns, til Stevnsfortet. I 1952 begyndte Søværnet i al hemmelighed at bygge et underjordisk fort på Stevns. Fortet skulle overvåge skibstrafikken i Øresund og kunne spærre for Warszawa pagtens skibe i Østersøen i tilfælde af krig. Under Den Kolde Krig lå Stevnsfort i allerforreste frontlinje i Danmarks og NATO's forsvar. Fortet står komplet, som da det lukkede i 2000. Vi skal oplev Stevnsfort på en guidet tur, hvor vi hører om det unikke underjordiske fort, der består af 1,7 km lange gange 18 meter under jorden. Bemærk, at temperaturen nede i fortet er 10 grader året rundt – så husk en varm trøje!
Efter en at have fået varmen igen under en god frokost fortsætter vi via Øresundsbroen til Ystad, hvorfra vi tager færgen til Rønne. Let middag under overfarten.

Dato: 17.-20. august 2018

Inkluderet
 • 4-stjernet rejsebus
 • Dansk rejseleder på hele turen
 • 3 x overnatning på Hotel Falster***
 • 4 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 4 x middag
 • Billet til Nykøbing F. revyen
 • Veterantog Maribo – Bandholm
 • Guidet rundvisning på Stevnsfortet
 • Pris pr. person i dobbeltværelse:

  Kr. 4550,-

 • Tillæg enkeltværelse pr. person:

  Kr. 600,-

ADRESSE

Gudhjem Bus 
 Hentregårdsvej 4
DK 3751 Østermarie

KONTAKT INFO

Tlf: +45 5647 2660
Email: info@gudhjembus.dk
Rejsegarantifonden Nr: 2660

FØLG OS HER
VI ER MEDLEM AF