Kalmar og Øland

Smuk natur og masser af historie.

Informationer

Sverige, vores søsterland mod nord, med masser af smuk natur og masser af historie. Under den danske Dronning Margrethe den 1. stadfæstes Kalmarunionen, som medfører en mere end 100 år lang sammenlægning af Danmark, Norge og Sverige. Og det var lige her det skete.
DAG 1

Efter endt opsamling kører vi ombord på Bornholmslinjens færge til Ystad med afgang kl. 6.30. Fra Ystad lægges kursen nordøst, hvor vores første stop er Eriksberg Vildt og Naturpark. Her spiser vi frokost, en vildtinspireret varm ret, kaffe og kage. Efter frokost skal vi på en guidet safari i parken, et smukt, historisk og unikt naturområde med vilde nordiske dyr.

Efter safarien fortsætter vi videre til vores hotel for 3 nætter. First Hotel Witt i Kalmar, som ligger centralt i begivenhedernes centrum i den gamle renæssance-by - lige ved domkirken og Stortorget. Dette klassiske hotel har aner, der går helt tilbage til 1600-tallet, hvor Kalmar var en af Sveriges mest betydningsfulde byer. Vi spiser middag på hotellet. Alle værelser er røgfri og har behagelige senge, badekar/bruser, minibar og gratis WiFi. Fitnesstudio og relaxafdeling til fri afbenyttelse for hotellets gæster

DAG 2
I dag skal vi stifte bekendtskab med byen vi bor i, Kalmar. Vi tager på byvandring i Gamla Stan med velbevarede træhuse fra 1600-tallet, besøger Kalmar Slot, som er kendt for at være dér hvor Kalmarunionen mellem Danmark, Norge og Sverige blev indgået, og Kalmar Domkirke. Frokost på egen hånd. Middag på hotellet.
DAG 3

I dag går køreturen over broen til Øland. Her skal vi bl.a. se Borgholm Slotsruin, som blev forvandlet fra slot til ruin ved en brand. Vi ser den svenske kongefamilies sommerresidens, Solliden og kører en rundtur på den naturskønne ø, hvor vi ser de mærkværdige ”raukaer” nær ved Byrum på nordvestsiden af Øland. Disse fritstående stensøjler har de særeste udformninger. Videre ud over Ølands største og mest enestående stykke natur, Alvaret. Et stort steppeagtigt område med et utal af blomster, heraf flere end 30 vilde arter af orkideer.

Frokosten nydes undervejs på Øland. Vi returnerer til vores hotel og middag der

DAG 4

Efter morgenmaden, når kufferten er pakket i bussen, kører vi til Glasriket. Vi besøger Orrefors Glasbruk for at opleve den imponerende svenske glaskunst. Vi skal se arbejdet, den flotte udstilling og der er mulighed for at handle med hjem.

Vi fortsætter mod syd til Ystad og vores færge til Rønne kl. 18.30. Vi spiser middag sammen på hjemturen. Ankomst til Rønne kl. 19.50

Dato: 31. aug.- 3. september 2019

Inkluderet
  • Færgebilletter Rønne - Ystad T/R
  • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på First Hotel Witt ****
  • 4 x morgenmad, 3 x frokost, 4 x middag heraf 1 inkl. 1 drikkevare.
  • Entreer til Eriksberg Vildt og Naturpark, Kalmar Slot, Kalmar Domkirke, Borgholm Slotsruin, Solliden og Glasriket.
  • Pris pr. person i dobbeltværelse:

    Kr. 4.050,-

  • Tillæg enkeltværelse pr. person:

    Kr. 960,-

ADRESSE

Gudhjem Bus 
 Hentregårdsvej 4
DK 3751 Østermarie

KONTAKT INFO

Tlf: +45 5647 2660
Email: info@gudhjembus.dk
Rejsegarantifonden Nr: 2660

FØLG OS HER
VI ER MEDLEM AF