Nordjylland og Mors

For alle

Informationer

På denne tur skal vi besøge både Salling og den skønne ø Mors, som ligger midt i Limfjorden. En rejse for både unge og gamle, med både historie og ganske særlige oplevelser

DAG 1

Efter opsamling tager vi med Bornholmslinjen kl. 06.30 til Ystad og nyder morgenmaden under overfarten. Fra Ystad kører vi via Øresundsbroen, over Sjælland og Storebæltsbroen til Fyn. Vi spiser frokost på Blommenslyst Kro, som er en klassisk landevejskro ud til den gamle Middelfart Landevej. Kroen har en lang og interessant historie, selvom bygningerne er af nyere dato. Efter frokost går turen over Lillebæltsbroen og op gennem Jylland. Vi kører over Give og Brande til Herning. Om eftermiddagen besøger vi Carl Henning Pedersen og Else Alfelt museum, som er en del af Herning Kunstmuseum. Arkitekturen er fantastisk med den runde museumsbygning i den cirkulære skulpturpark med det store keramiske maleri, som fortæller om Carl-Henning Pedersens fabulerende eventyrverden. Tid til at nyde både park og museum inden vi fortsætter til Skive. Byen ligger nær Karup Ås udløb i Limfjorden. Navnet »Skive« kommer af det oldnordiske skifa der i denne sammenhæng skal forstås som »indhegning af palisader« i betydningen »forsvarsværk«. Vi skal bo på Best Western Hotel Skive****. Hotellet ligger i kort gåafstand fra parken, Skive banegård og butiksstrøget. Middag på hotellet.

DAG 2

Efter at have nydt den dejlige morgenbuffet, skal vi besøge Hjerl Hede. Frilandsmuseet Hjerl Hede viser en bygningssamling af små kulturmiljøer og elementer af det danske landsbyfællesskab. Her kan man gå på opdagelse i regionale variationer af byggeskik, boligindretning og se hvordan man boede og levede som i gamle dage. Bl.a. har Hjerl Hede Danmarks ældstkendte bondegård, Vinkelgården fra år 1546.

Siden 1960´erne har museet arbejdet på at bevare gamle landhåndværk, der er bl.a. en uddannet bødker og en karetmager. Vi oplever en del af den danske kulturarv. Museet viser, hvordan en typisk dansk landsby udviklede sig fra 1500-tallet til ca. 1900, et mosebrug og en stenalderboplads. Det rummer desuden Jydsk Skovmuseum.

Vi spiser frokost på Restaurant Skyttegaarden.

Herefter skal vi besøge de fantastiske kalkgruber i Mønsted. Her er der i flere niveauer mere end 60 km gange under jorden. Nogle er så store som domkirker og andre ganske lave, så en voksen mand ikke kan gå oprejst. Der er elektrisk lys i to km gange. Forsvinder strømmen, er der nødbelysning til flere timer.

Vi skal på rundvisning i kalkgruberne med en guide og derefter på en tur med minetoget fra kalkværket forbi store dynger af flint og kalk ned igennem det åbne kalkbrud og ind i gruberne, hvor det snor sig mellem kalksøjlerne forbi rislende bække og store underjordiske søer og ender ved grubebiografen. I gruberne er der året rundt 8° C - så husk varmt tøj. Hen på eftermiddagen kommer vi tilbage til Skive – og måske er der stadig energi/tid til en spadseretur i byen inden middag på hotellet.

DAG 3

I dag skal vi besøge Mors. Vi kører fra Skive og over Sallingsundbroen til Mors, Limfjordens største ø, som er kendt for sin enestående og afvekslende natur, der spænder fra de dramatiske molerklinter på Nordmors, der fortæller 55 millioner års historie, til det blidere Sydmors, der bl.a. rummer frodige landbrugsområder og store, stille plantager som f.eks. Legind Bjerge. Limfjorden sætter naturligvis sit præg på landskabet – et landskab, som gennem århundreder har betaget fastboende og gæster, herunder mange kunstnere. Vi kører en lille rundtur for at få indtryk af denne dejlige ø. Vi ser Nykøbing Mors, hvor vi gør et lille stop inden vi kommer til Jesperhus Blomsterpark. I Skandinaviens største blomsterpark er der fyldt med stauder, roser, alverdens sommerblomster, sukkulenter og kæmpe blomsterfigurer. Oplev også H.C. Andersens eventyrhave med figurer fra de kendte eventyr.

Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser og karruseller. Her er der pirat- og westernland, hoppepude, minitog, både, motorcykler, skydetelt, minibiler, trampoliner og ponyer. Hele 6000 m2 er overdækket med Zoo, Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland. Gå på opdagelse på egen hånd i parken, nyd blomsterne og børnenes begejstring på aktiviteterne. Der er adskillige muligheder for at stille sult og tørst under opholdet, frokost ikke inkl. Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til Skive og vores hotel. Middag på hotellet

DAG 4
Efter det store morgenbord pakker vi sammen og sætter kursen sydover. Vi kører igen diagonalt gennem Danmark til Ystad. Frokost undervejs. Kl. 16.30 tager vi med færgen, så vi er tilbage på Bornholm kl. 18.00

Dato: 23.-26. maj 2019

Inkluderet
 • Færgebilletter Rønne - Ystad T/R
 • Alle broafgifter
 • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på Best Western Hotel Skivehus****
 • 4 x morgenmad, 3 x frokost, 3 x middag
 • Entréer til Herning Kunstmuseum, Hjerl Hede Frilandsmuseum, Mønsted Kalkgruber inkl. guide, og minetog- tur og Jesperhus Blomsterpark.
 • Pris pr. person i dobbeltværelse:

  Kr. 4.375,,-

 • Tillæg enkeltværelse pr. person:

  Kr. 540,-

 • Børn op til 12 år i ekstraseng i dobbeltværelse

  Kr. 3.125,-

ADRESSE

Gudhjem Bus 
 Hentregårdsvej 4
DK 3751 Østermarie

KONTAKT INFO

Tlf: +45 5647 2660
Email: info@gudhjembus.dk
Rejsegarantifonden Nr: 2660

FØLG OS HER
VI ER MEDLEM AF