Normandiet

75 år siden at Europa oplevede historiens største militære amfibieoperation

Informationer

I 2019 er det 75 år siden at Europa oplevede historiens største militære amfibieoperation. Mere end 3 mio. soldater krydsede den Engelske Kanal på D-DAGEN, som indledte operation Overlord for at befri Europa fra nazismen.
DAG 1
Afrejse fra Rønne til Sassnitz med færgen kl. 8.00. På Rügen spiser vi frokost, før turen går gennem Nordtyskland til den lille by Nennendorf. Middag og overnatning på Böttchers Gasthaus
DAG 2

Efter morgenmaden fortsætter vi sydpå. Vi besøger Giethorn i Holland, også kaldet »Hollands Venedig«. Byen er bygget på små holme og veje er erstattet af kanaler. Vi tager på en lille sejltur på den smukke bys kanaler og bagefter skal vi have hollandsk »Koffietaffel« til frokost.

Vi fortsætter til Arnhem og ser den berømte bro over Rhinen. I efteråret 1944 var Arnhem scene for heftige kampe, hvor allierede tropper blev kastet ned over byen, men de mødte massiv modstand fra tyske panserdivisioner, missionen blev en fiasko. Vi besøger Airborne Museet, indrettet i den villa, Gestapo brugte som sit hovedkvarter. Middag og overnatning på hollet Best Western Pluys Hotel Haarhuis*** i Arnhem.

DAG 3

Vi fortsætter gennem Holland og Belgien til Frankrig. Vi holder pause i Rouen. For 1000 år siden herskede gallerne over Rouen, og byen var en af de vigtigste i det galliske område. Da vikingerne gik i land i den lavere del af Seine-dalen i 841, erobrede de byen under ledelse af Rollo. Katedralen i byen er opført i begyndelsen af 1100-tallet og både Rollo, Vilhelm Langsværd og Richard Løvehjerte er gravsat der. Frokost undervejs. Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel for 4 nætter, Hôtel des Quatrans*** i centrum af Caen. Middag og overnatning på hotellet.

DAG 4

I dag skal vi besøge kyststrækningen, som blev kendt for de begivenheder, der betød begyndelsen til enden på 2. verdenskrig. Fra Caen kører vi til Pegasusbroen over Caen-kanalen. De første landsætninger blev indledt her, så cafeen ved broen blev det første befriede hus. Vi fortsætter til Arromanches, hvor der er en storslået udsigt til bugten med de stejle skrænter. Vi besøger den amerikanske kirkegård, hvorfra der er udsigt over invasionsstranden, Omaha Beach, og Overlord Museum, som fortæller om begivenhederne den 6. juni 1944.

Man kan ikke besøge Normandiet uden smage deres fantastiske cider eller calvados. Fra kysten kører vi på besøg hos en cider- og calvados-proucent, som viser rundt og byder på smagsprøver på de dejlige dråber. Middag på hotellet.

DAG 5

Vi starter med en god travetur. Fra vores hotel er der ca. 2½ km ud til det store museum Mémorial de Caen, det mest omfattende verdenskrigsmuseum. Museet sætter begivenheder lige fra slutningen af 1. verdenskrig over 2. verdenskrig, D-Dagen til efterkrigstiden med Berlin-muren ind i de overordnede historiske rammer.

Vores billetter gælder hele dagen, så der er mulighed for at holde en pause. Bagefter er der tid til at udforske Caen by på egen hånd. Middag på hotellet.

DAG 6

I dag går turen til Bayeux og det berømte, broderede 70 meter lange Bayeux-tapet. Med dansk forklaring kan vi følge Vilhelm Erobrerens angreb på og sejr over englænderne for snart 1.000 år siden. Efter frokost har vi tid til at se den velbevarede middelalderby med de gamle gader, katedralen Notre-Dame, hyggelige kanaler og caféer. Vi fortsætter til klosterøen Mont Saint-Michel, der er på UNESCO liste over Verdensarv og mest af alt ligner noget fra et eventyr. I mange år kunne øen kun besøges ved lavvande, men i 2015 blev den nye bro indviet, der afløste en dæmning. Dermed blev øen igen en rigtig ø. Mont Saint-Michel, er ud over selve klostret en masser af butikker, caféer og restauranter. Udsigten fra toppen af øen er fantastisk, og man kan ofte følge tidevandets bevægelser. Udflugten kan være anstrengende, da der er mange trapper. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Caen.

DAG 7
Så går turen nordpå fra Normandiet. Vi kører via Amiens og Namur. Undervejs spiser vi en typisk fransk frokost. Hen på eftermiddagen ankommer vi til Liège. Der er tid til en lille spadseretur på egen hånd. Middag og overnatning i Liège
DAG 8
Fra Liège fortsættes nordpå. Vi kommer forbi hollandske Maastricht og Eindhoven og ind i Tyskland. Undervejs holder vi pause på en af de store rastepladser, hvor der er mulighed for at spise frokost (ikke inkl.). Turen går videre via Bremen til Bötchers Gasthaus i Nennendorf hvor vi spiser middag og overnatter.
DAG 9
Vi nyder morgenmaden på hotellet inden vi tager af sted mod Danmark. Vi kører forbi Lübeck til Heiligenhafen, hvor en dejlig frokost venter på Restaurant Zum Alten Salzspeicher. Vi skal med færgen fra Puttgarden til Rødby. Herfra går turen over Sjælland og Øresundsbroen mod Ystad, hvor vi skal med færgen kl. 18.30 til Rønne. Under overfarten spiser vi middag. Forventet ankomst til Rønne kl. 19.50.

Dato: 22.-30. september 2019

Inkluderet
 • Færgebilletter Rønne – Sassnitz, Puttgarden – Rødby og Ystad – Rønne
 • 8 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse, 8 x morgenmad, 6 x frokost (2 dage inkl. drik), 9 x middag heraf 1 inkl. 1 drikkevare
 • Sejltur på kanalerne i Giethorn
 • Entréer til Arnhem Airborne museum, Overlord Museum, Omaha, Arromance museum, Mémorial de Caen, Bayeux museet.
 • Besøg hos Calvados producent (inkl. Smagsprøver)
 • Besøg Mont St. Michel

”Udsolgt – kun venteliste pladser”

 • Pris pr. person i dobbeltværelse:

  Kr. 8.950,-

 • Tillæg enkeltværelse pr. person:

  Kr. 1.550,-

ADRESSE

Gudhjem Bus 
 Hentregårdsvej 4
DK 3751 Østermarie

KONTAKT INFO

Tlf: +45 5647 2660
Email: info@gudhjembus.dk
Rejsegarantifonden Nr: 2660

FØLG OS HER
VI ER MEDLEM AF