Poznan

Smuk og fascinerende by

Informationer

Velkommen til Poznan, en smuk og fascinerende by, hvor historien på en usædvanlig måde flettes sammen med de moderne tider. Det er byen, hvor den polske stat opstod for næsten 1.100 år siden. Mieszko I, hvis ansigt er afbilledet på 10 zlotysedlen, gjorde Poznan til den første hovedstad i Polen. Poznan er hovedstaden i Wielkopolska - en af de vigtigste, polske regioner.
DAG 1
Efter opsamling kører vi ombord på Borholmslinjens færge til Sassnitz kl. 8.00. Efter ankomst til Sassnitz spiser vi frokost på en typisk tysk restaurant på Rügen inden turen går mod sydøst – og Polen. Vi krydser den tysk-polske grænse lige syd for Stettin og kører via Gorzów Wielkopolski og Swiebodzin til Poznan. Sidst på eftermiddagen kommer vi frem og indkvarteres på vores hotel, Hotel NH**** i centrum af byen kun ca. 500m fra den gamle bydel.
DAG 2
Vi skal opleve Poznán på en byrundtur, dels med bussen, dels til fods, med en lokal guide. Byen er charmerende, den er international, men samtidig afslappet og på nogle områder provinsiel. Vi skal besøge den smukke katedral og den ældste del af byen, som kaldes Ostrow Tumski, et kvarter, der blev etableret i middelalderen i gaderne omkring den gamle markedsplads med det store renæssancerådhus, ”sildeboderne” – smalle og farverige købmandshuse fra 1500-tallet og den smukke barokkirke ”Fara”. De smukke historiske rigmandshuse repræsenterer en lang række af de arkitektoniske stilarter, som ses over hele Polen – fra romersk stil over art nouveau til hypermoderne bygninger. Det moderne Poznan er en metropol, sprængfyldt med liv. På byturen kan du slappe af under en lille sejltur på floden Wesla, som løber gennem byen (ikke inkl.) Poznan er omgivet af natur. Byen ligger tæt på de smukke søer i Wielkopolska Nationalpark. Petla Poznanska er en del af den europæiske pilgrimsrute ”Sankt Jacobs vej”, der fører gennem Wielkopolska. Vi spadserer ad gågaden forbi shopping-centeret ”Stary Browar” (det gamle bryggeri), tilbage til hotellet.
DAG 3
Efter morgenmaden kører vi op til Gniezno. Ifølge sagnet var det i Gniezno, at fyrst Lech fandt den hvide ørn, Polens rigsvåben. Byen har været ærkebispesæde og kirkeligt centrum siden år 1000. Mest kendt blandt Gnieznos historiske mindesmærker er den gotiske domkirke fra 1300-tallet med den romanske bronzeport fra 1170, hvor man kan se relieffet af Polens nationalhelgen, Skt. Adalberts. I kirken findes relikvieskrinet med hans jordiske rester. Vi fortsætter til den lille by Kornik for at besøge områdets bedst bevarede slot. Slottet har gennem mere end 600 år tilhørt skiftende magtfulde og undertiden adelige familier. Det første slot blev opført i midten af 1400-tallet som en befæstet teglstens-bygning, men senere blev ejendommen gennemgribende ombygget både i det 16. årh. og igen i det 18. årh. I slutningen af 1800-tallet blev slottet igen bygget om og udvidet, så det igen fik en mere fæstningsagtig karakter. Efter 2. verdenskrig blev slottet overtaget af staten og gennemgik samtidig en omfattende renovering og restaurering. I 1953 blev slottet og dets bibliotek overdraget til det polske ”Videnskabernes Akademi”. Vi holder frokostpause undervejs og kommer tilbage til Poznsan sidst på eftermiddagen, hvor der vil være lidt tid til en spadseretur på egen hånd. Middag på hotellet.
DAG 4
Der er bare godt et par timers kørsel fra Poznan op til Stettin. Efter indkvartering og fælles frokost, er eftermiddagen til fri disposition. Vores hotel, Focus Szczecin***, ligger i hjertet af byen, ved Wały Chrobrego (King Chrobry’s Embankments) ved siden af havnen og slottet. Den gamle bydel ligger inden for gåafstand. Flere store shopping-centre og hovedgadens mange butikker lokker med gode kvalitetsvarer til overkommelige priser. Stettin er Polens syvendestørste by og har landets største havn. Byen spillede en vigtig rolle i den antikommunistiske opstand i 1970 og oprettelsen af Solidarnosc bevægelsen (Solidaritet) i 1980’erne. Stettin (på polsk Szczecin) ligger næsten midt i det gamle pommerske rige og byens historie går helt tilbage til 700-tallet. Et besøg på Stettins Slot kan absolut anbefales, og hvis man trænger til en pause, kan man f.eks. besøge cafe 22, som ligger lige ved Radisson Blu hotellet - her har man fra 22. etage en rigtig fin udsigt over byen. Vi samles igen til aftensmad på hotellet.
DAG 5
Efter en god morgenmad kører vi fra Stettin mod Tyskland. Vi kommer forbi Greifswald og kører op over øen Rügen til Sassnitz. Der er færgeafgang kl. 14 mod Rønne, og under overfarten nyder vi en dejlig frokost ombord. Ankomst Rønne kl. 17.20

Dato: 21.-25. august 2019

Inkluderet
  • Færgebilletter Rønne – Sassnitz T/R
  • 4 Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse, 4 x morgenmad, 4 x frokost, 4 x middag
  • Entréer til katedralerne i Poznan og Gniezno, Barokkirken Fara, slottet i Kornik.
  • Pris pr. person i dobbeltværelse:

    Kr. 4.895,-

  • Tillæg enkeltværelse pr. person:

    Kr. 800,-

ADRESSE

Gudhjem Bus 
 Hentregårdsvej 4
DK 3751 Østermarie

KONTAKT INFO

Tlf: +45 5647 2660
Email: info@gudhjembus.dk
Rejsegarantifonden Nr: 2660

FØLG OS HER
VI ER MEDLEM AF