Samsø

4 dage

Informationer

Samsø er rig på naturoplevelser. Issehoved er øens nordligste punkt, hvor man kan opleve en miniatureudgave af Skagens "Grenen". Møgelskår og Ballebjerg er smukke, bakkede områder med adgang til stenstrand. Der er gode badestrande flere steder på øen. Besser Rev er åbent for publikum bortset fra i fuglenes yngleperiode frem til 16. juli. Det er et cirka 7 km langt rev, der strækker sig ud fra Samsø, og man kan gå ud til spidsen. Vær opmærksom på flod og ebbe, idet der nogle gange er en stærk strøm ved revets begyndelse ved højvande. På Sydøen er Brattingsborg Skov et besøg værd.

DAG 1

Vi tager morgenfærgen fra Rønne kl. 06.30 og nyder en morgenbuffet
om bord. Efter ankomst til Ystad kører vi direkte til Kalundborg, hvor SamsøFærgen venter. På turen over spiser vi frokost, og ankommer kl. 13.40, klar til en masse oplevelser. I Ballen Havn bliver vi budt velkommen af Samsø- guiden, der er vært ved besøget. Vi kører sydover gennem nogle af de små hyggelige landsbyer, der ligger med få kilometers afstand. Vi skal besøge gårdbutikken på Svanegården i Permelille, hvor der, foruden historien om hvordan en gammel gård får nyt liv, er mulighed for at gå på opdagelse i den 500 kvadratmeter store butik. Butikken er landskendt for sit udvalg af bl.a. unikke varer i eget design og fra egen produktion. Vi slutter dagens oplevelser af kl. 15.30 med at besøge husmandsstedet ”Fredensdal”, der både i de gamle stuer, den velplejede have og husmandsstedets bestand af gamle danske husdyr viser, hvordan en almindelig husmandsfamilie levede i 1930erne. Kl. 16.30 indkvarteres vi på Flinchs Hotel i Tranebjerg, som også står for middagen.

DAG 2

Efter morgenmad på hotellet tager vi i dag på udflugt ”for os selv”, men der vil være lokale guider på besøgsstederne. Vi starter med at gå ned til det lokale museum, ganske nær hotellet. Her vil en lokal guide give os en lille introduktion til Samsø og fortælle om øens historie og udvikling gennem 16.000 år. I den gamle museumsgård oplever vi den rige skipperbondes hjem fra ca. 1850 og i udlængen er der en udstilling om Samsøs forhistorie fra stenalder til middelalder.
Kl. 11: På Falkecenter Samsø venter der os et spektakulært show og fremvisning af centerets ørne, høge og falke.
Kl. 12.30: Frokosten nydes på det berømte Brundby Rockhotel.
Kl. 14 kører vi til Ballen, hvor vi skal besøge en gamle Købmandsgård, se de gamle stuer og høre om slægten fra forretningen blev grundlagt i midten af 1800-ætallet og om digteren Drachmanns besøg. Bagefter kører vi ud for at se det storslåede område omkring Besser Rev. Tilbage i Tranbjerg er der tid til en spadseretur i byen og evt. besøge Tranbjerg Kirke, en af øens 5 middelalderkirker. Middag og overnatning på hotellet.

DAG 3

I dag er guiden igen med fra starten og byder kl. 09.30 velkommen til en ny dag på Samsø. Efter morgenmaden kører vi nordpå over Langemark, Besser og Alstrup med æbleplantager og vinmarker. Videre gennem Toftebjerg og ud til Sælvigbugten. Med en afstikker over Stavns får man den fineste udsigt over Sælvigbugten mod vest og Stavnsfjorden mod øst og den berømte vikingekanal, Kanhavekanalen, der er gravet gennem Samsø, hvor øen er smallest. På vej mod Langør, øens ældste og eneste naturlige havn, kommer vi forbi Samsø Naturskole og får en fantastisk udsigt over Stavnsfjorden fra toppen af Grønhoved. Så går turen mod Besser, hvor frokosten nydes i Besser Forsamlingshus.
Efter frokost besøger vi verdens største labyrint, hvor der venter en spændende tur med spørgsmål, hvis svar leder frem til målet. På vej sydover gør vi holdt i Mårup og herefter besøger vi den gamle skippergård, Beyergården, hvor vi kan nyde eftermiddagskaffen sammen med en spændende historie om gården, der var i samme slægt i 10 generationer. Derefter sætter vi kursen mod Tranebjerg.

DAG 4

Kl. 9.30 efter morgenmaden byder guiden velkommen til den sidste dag på Samsø i denne omgang. Det bliver en dag fra syd til nord! Vi kører til Samsøs sydøstligste hjørne, Vesborg. Her troner Vesborg Fyr på de gamle volde fra et af Valdemar Atterdags største militære anlæg fra midten af 1300tallet. Herfra er der udsigt både mod Sjælland, Fyn og Jylland, og man forstår, at Samsø var centrum i det middelalderlige Danmark. Så går turen mod nord. Vi kører direkte over Kolby, Tranebjerg, Onsbjerg, gennem Nordby, og ad smalle veje, når vi ved 11-tiden til de fredede Nordby Bakker. Også her er en betagende udsigt, hvor øens nordligste spids, Issehoved, strækker sig ud i havet som var det Skagens Gren. Efter en dejlig tur i bakkerne venter der frokost kl. 12 på Samsø Bryghus, hvor der naturligvis også bliver mulighed for at smage huset eget bryg. Herefter vil der være tid til at besøge den hyggelige og helt enestående by Nordby. Slå også et smut forbi butikken “Smagen af Øen” som sælger øens specialiteter. Det bliver sidste stop, inden vi kl. 14.05 tager færgen mod Kalundborg og fortsætter til Ystad, hvor vi sejler videre med BornholmerFærgen kl. 18.30. Aftensmaden nyder vi om bord sammen med en valgfri drik.
Kl. 19.50 lægger vi til i Rønne Havn og takker for 4 dejlige dage.

Dato: 5.-8. august 2018

Inkluderet
 • 4-stjernet rejsebus
 • Lokale guider på Samsø til udflugter og besøg
 • Færge Rønne – Ystad T/R
 • Færge Kalundborg – Ballen T/R
 • 3 x overnatning på Finchs Hotel*** i Tranbjerg
 • 4 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 4 x middag
 • Alle entréer i henhold til program
 • Stop ved Pandekagehuset/Mosehuset Købmandshandel
 • Entré og rundvisning på Frilandsmuseet
 • Pris pr. person i dobbeltværelse:

  Kr. 4995,-

 • Tillæg enkeltværelse pr. person:

  Kr. 750,-

ADRESSE

Gudhjem Bus 
 Hentregårdsvej 4
DK 3751 Østermarie

KONTAKT INFO

Tlf: +45 5647 2660
Email: info@gudhjembus.dk
Rejsegarantifonden Nr: 2660

FØLG OS HER
VI ER MEDLEM AF