+45 5647 2660
info@gudhjembus.dk
Turen går til

Nordkap – Midnatssolens land

15 dages rundrejse gennem De 1000 søers land, Finland, til toppen af Europa, Nordkap og retur gennem Norges smukke landskab af bjerge, fjorde og små øer. Naturoplevelserne står i kø på denne tur og den måske største af dem alle, midnatssolen, skulle der være store chancer for at opleve.
28. juni 2020

Dag 1

Efter endt opsamling er vi klar til den lange tur, for det bliver en lang tur, 15 dage, med mange km i bus, som skal nydes i gode menneskers selskab. Vi skal med færgen fra Rønne til Ystad kl. 12:30 og under overfarten spiser vi frokost sammen og får hilst på hinanden. Vel ankommet til det svenske, går turen nordpå til Jönköping og vores første hotel. Middagen spiser vi på hotellet.
Tilmelding her!
29. juni 2020

Dag 2

Efter en god morgenmad, sætter vi kursen mod den svenske hovedstad, Stockholm. Hen på eftermiddagen checker vi ind på vores flydende hotel, som sejler fra Stockholm til Helsinki. Vi sejler ud gennem den smukke svenske skærgård og nyder udsigten. Den store aftenbuffet inkl. drikkevarer, nyder vi i hinandens selskab. Efter middagen, er der tid til på egen hånd at udforske det store skib og alle dets mange tilbud.
Tilmelding her!
30. juni 2020

Dag 3

Mens vi nærmer os den finske hovedstad, drikkes morgenkaffen. I Helsinki besøger vi Tempelkirken, Klippekirken, som den omtales, fordi den er bygget inde i klippen, og med en helt speciel akustik, inden der er tid til på egen hånd at gå en lille tur og evt. finde noget frokost. Vi forlader Helsinki og begiver os ca. 280 km nordpå til byen, hvor Alvar Alto boede, Jyväskyla og vores hotel. Vi spiser middag på hotellet.
Tilmelding her!
1. juli 2020

Dag 4

I dag har vi en af de lange ture, så derfor tager vi tidligt afsted, så vi kan dele turen op i 2 bidder. 1. del tager os gennem smukke skov og søområder til Oulu, ved Den Botniske Bugt. Her holder vi en pause og der er der mulighed for at nyde frokosten på egen hånd. Herefter tager vi 2. del af turen til Laplands hovedstad, Rovaniemi og vores hotel, tæt på hvor floderne Kemijoki og Ounasjoki mødes. Vi spiser middag på hotellet og bagefter er der mulighed for en spadseretur langs floden.
Tilmelding her!
2. juli 2020

Dag 5

Vi forlader Rovaniemi og kører til Santa Claus Village, eller Julemandens Landsby. Vi ved jo godt at Julemanden bor på Grønland, men finnerne har givet ham en hel landsby og langt den på Polarcirklen. Her er der mulighed for, på egen hånd, at komme lidt i for tidlig julestemning, finde en speciel souvenir og smage en de mange rensdyrretter til frokost. Herfra går turen videre nordpå. Vi skal spise samisk middag i Kota´en, en samehytte, hvor maden laves over åben ild. Vi overnatter i Saarislkä.
Tilmelding her!
3. og 4. juli 2020

Dag 6 og 7

Vi nærmer os nu turen højdepunkt, og vi har 2 overnatninger i Honningsvåg på Nordkapøen, så vi skulle have de bedste muligheder for at se midnatssolen.
Vi deler igen køreturen op i 2 og 1. del tager os fra Saarislkä til samernes hovedstad, Karasjok, hvor vi skal se De Samiske Samlinger, et samisk kulturhistorisk museum med over 5000 genstande, der fortæller om samernes liv i Norge. Vi fortsætter til Honningsvåg og vores hotel. Middagen første dag, spiser vi i Nordkaphallen, med muligheden for at se midnatssol og det barske ishav lige udenfor døren, og anden dagen på hotellet.
Tilmelding her!
5. juli 2020

Dag 8

Vi forlader Nordkap og kører igen sydpå. Vi skal til Alta, en af de kortere køreture. Vi besøger Nordeuropas største samling af klippekunst lavet for mellem 2000 og 7000 år siden. Det store helleristningsfelt er på UNESCOS Verdensarvsliste. Herefter vil der være tid på egen hånd til at kigge på byen og evt. opleve Nordlyskatedralen. Vi spiser middag på hotellet.
Tilmelding her!
6. juli 2020

Dag 9

På vores videre tur sydpå skal vi i dag ud og sejle 2 gange, mellem Olderdalen og Lyngseidet og igen mellem Svensby og Breivikeidet. Dagen i dag bliver en tur langs den norske kyst på smukke strækninger. Og der vil være tid til at nyde udsigten fra både bus og skib. Vi kører det sidste korte stykke til Tromsø og vores hotel. Middag på hotellet.
Tilmelding her!
7. juli 2020

Dag 10

Vi forlader Tromsø med Lofoten som vores mål for dagen. Øerne der udgør Lofoten, ligger som perler på en snor i det vilde Norskehav, nord for polarcirklen. Landskabets forskellighed gør at du både kan vandre, fiske, stå på ski, sejle og dykke her. Den varme Golfstrøm gør at øerne har et meget mildere klima end andre steder på samme breddegrad. Måske vi igen får midnatssolen at se. Vi skal bo i Svolvær og middagen spises på hotellet.
Tilmelding her!
8. juli 2020

Dag 11

Igen i dag skal vi ud at sejle – en tur fra Svolvær til Skutvik. Sejlturen tager godt 2 timer, så der er rigtig tid til at nyde udsigten. Herefter går turen igen med bus og videre til Mo i Rana. Vi gør et stop på vejen ved Saltfjeldet og Polarcirkelcenteret. Vi fortsætter til vores hotel i Mo I Rana. Middag på hotellet.
Tilmelding her!
9. juli 2020

Dag 12

I dag er køreturen inde i landet og målet er Trondheim, Norges 3. største by og Tordenskjolds fødeby. Der er mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. Middag på hotellet.
Tilmelding her!
10. juli 2020

Dag 13

Dagen i dag tager os til Norges hovedstad, Oslo, og vores hotel ved Holmenkollen. Middag på hotellet.
Tilmelding her!
11. juli 2020

Dag 14

I dag forlader vi Norge, så vi slutter af med en lille rundtur i Oslo, inden vi begiver os til det svenske og Trollhättan, hvor vi har den sidste overnatning. Middag på hotellet.
Tilmelding her!
12. juli 2020

Dag 15

Efter morgenmaden pakker vi bussen for sidste gang og vender næsen hjemover. Vi skal med færgen fra Ystad til Rønne kl. 16:30. Forventet ankomst til Rønne kl. 17:50.
Tilmelding her!

28. Juni-12. Juli 2020

15 dage

Pris pr. pers. i dobbeltværelse:

Kr. 15.895,-

Tillæg for enkeltværelse

Kr. 4.650,-

Med i prisen:

Færgebilletter Rønne – Ystad T/R, Stockholm – Helsinki E/T, Olderdalen – Lyngseidet E/T, Svensby – Breivikeidet E/T og Svolvær – Skutvik E/T. 13 overnatninger i delt dobbeltværelse, 1 overnatning i delt dobbeltkahyt, 14 x morgenmad, 1 x frokost inkl. 1 drik, 14 x middag, heraf 1 inkl. drikkevarer. Entre til Tempelkirken, besøg i Santa Claus Village, entre De Samiske samlinger, Entre Nordkap og Nordkapdiplom, entre Helleristningerne i Alta.
Gudhjem Bus Aps., Hentregårdsvej 4, DK-3751 Østermarie T: +45 56472660 CVR: 40391606
star-halfthumbs-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram